2011. szeptember 21., szerda

Majomkenyérfa / Crassula akár 1 Ft-ért - Jelenlegi ára: 1 Ft

Faként ismert, de ne aggódj: a majomkenyérfa házi változata kis lakásokban is elfér. A latin nevén Crassulaként emlegetett növény a pozsgás nemzetség tagja vaskos törzzsel és szabályos koronával.
A pozsgások közismert jellemzője, hogy viszonylag jól tűrik a szárazságot - csupán bizonyos időszakokban kell egy kicsit jobban odafigyelni rájuk -, ezért kezdő növénytartóknak, vagy elfoglalt növénykedvelőknek kifejezetten ajánlhatók.
Hogyan tartsd?
A majomkenyérfát tanácsos olyan talajba ültetni, amely megfelelő mértékben képes átereszteni a vizet. Ez utóbbiból azonban csak az év tavasztól őszig terjedő időszakában kell többet adni neki akkor, amikor úgy érzed, a földje kezd kiszáradni. A téli, hűvösebb hónapokban elegendő egy-két havonta locsolgatni. Ha azt szeretnéd, hogy jól érezze magát a lakásodban, lehetőleg tartsd az ablakpárkányon, jó időben pedig - ha lehetőséged van rá - tedd ki a szabadba, hogy élvezhesse a friss levegőt. Ezt akár virágokkal is képes meghálálni.
A hőmérsékletigénye a vízigényéhez hasonlóan változó: nappal a melegebb, éjszaka a hűvösebb hőmérsékletet kedveli. Télen a hűvösebb levegő sem zavarja: még az 5-10°C-os levegő sem árt neki.
Nézd meg a többi 1 Ft-ról induló növényemet is!
A postázás pontos díját csak a csomagolás után tudom megmondani.


Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-10-08 07:17
. Majomkenyérfa / Crassula akár 1 Ft-ért - Jelenlegi ára: 1 Ft